mamanda

mamanda

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Krówka na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przekładamy krakersy i kolejne masy karpatkowa, krówka i bita śmietana.

Krówka na krakersach

Składniki:

Krówka na krakersach

 

  • `3 po. krakersów
  • `1 masa krówka
  • `1 masa do karpatki
  • `2 op. śmietany 30% (ok.660 ml)
  • `szkl. cukru pudru
  • `mleko
  • `starta czekolada

Sposób przygotowania:

Krówka na krakersach
Na blaszy rozkładamy na dnie krakersy, masę karpatkową wykonujemy zgodnie z przepisem po czym nakładamy na krakersy. układamy kolejną warstwę krakersów na masie karpatkowej, następnie na krakersy nakładamy masę krówkę i na nią kolejne krakersy. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem połowę nakładamy na krakersy i kładziemy kolejną warstwę krakersów po czym nakładamy resztę bitej śmietany i posypujemy startą czekoladą.

Tagi:

czekolada