mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Krówki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Krówki wyszły mega dobre, kruchutkie, rozpływające się w ustach, no i rzecz jasna bardzo słodkie. Ale taki już ich urok;)

Krówki

Składniki:

Krówki

 

  • 2 szkl. mleka
  • 2 szkl. cukru (dałam troszkę mniej ok. 1 i 2/3 szkl.)
  • pół kostki margaryny (użyłam masła)
  • 1 cukier waniliowy

 

 

Sposób przygotowania:

Krówki
Do niewielkiego garnuszka wrzucamy margarynę lub masło, wlewamy mleko, wsypujemy cukry i mieszamy, aż do momentu kiedy masa będzie miała brązowy kolor. U mnie trwało to ok. 50 min. (do godziny). Należy uważać, aby nie przypalić masy. Gdy krówka zrobi się brązowa, sprawdzamy czy jest odpowiednio gęsta, w tym celu wylewamy odrobinę masy na talerzyk skropiony wodą. Jeśli zastygnie, masa gotowa.