Sposób przygotowania:
Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną
Mąki mieszamy ze sobą i ze szczyptą soli. Dodajemy masło i siekamy na drobno. Następnie dodajemy cukier puder i żółtko i szybko zagniatamy ciasto. Formujemy kulę z ciasta i chłodzimy ok godziny w lodówce. Po tym czasie przygotowanym ciastem dokładnie wykłądamy foremki i pieczemy 12 minut w 190 stopniach. Po wystudzeniu wyciągamy z foremek. Truskawki myjemy i kroimy na połówki. Połówki truskawek układamy na babeczkach. Śmietanę ubijamy z dwoma łyżkami cukru pudru. Ubitą śmietanę wykłądamy szpryca na truskawki. Dekorujemy kolorowymi kuleczkami cukrowymi.
![Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-truskawkami-i-smietana-205503.jpg)
![Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-truskawkami-i-smietana-205504.jpg)
![Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-truskawkami-i-smietana-205505.jpg)
![Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną Kruche babeczki z truskawkami i śmietaną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruche-babeczki-z-truskawkami-i-smietana-205506.jpg)