Sposób przygotowania:
Kruche ciastka z makiem, czekoladą i pestkami
Czekoladę kroimy w kosteczkę.
Do miski wrzucamy masło, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i wbijamy jajka.
Zagniatamy ciasto.
Następnie wsypujemy mak, słonecznik i pokrojoną czekoladą.
Ponownie zagniatamy.
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy i wykładamy na blaszkę.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Smacznego ;)
Do miski wrzucamy masło, wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia i wbijamy jajka.
Zagniatamy ciasto.
Następnie wsypujemy mak, słonecznik i pokrojoną czekoladą.
Ponownie zagniatamy.
Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Lekko spłaszczamy i wykładamy na blaszkę.
Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Smacznego ;)
mocsłodkości