Sposób przygotowania:
Babka z niespodzianką
Ciasto różowe: Jajka ubijamy wraz z cukrem na puszystą masę. Dodaję barwnik. Miksuję. Dodaję olej. Miksuję. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Masę przelewam do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 45-50 minut w 180 stopniach. Studzę. Ciasto kroję na plastry. Wykrawam serca.
Ciasto czekoladowe: Jajka ubijam wraz z cukrem na puszystą masę. Dodaję olej. Miksuję. Dodaję kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Formę keksową smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Połowę ciasta przelewam do formy. W środku układam pionowo ciasto różowe. Drugą połowę masy przelewam do formy. Ciasto piekę około 50 minut w 180 stopniach. Studzę.
Dekoracja: Czekoladę łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladą polewam ciasto.
Ciasto czekoladowe: Jajka ubijam wraz z cukrem na puszystą masę. Dodaję olej. Miksuję. Dodaję kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Miksuję. Formę keksową smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Połowę ciasta przelewam do formy. W środku układam pionowo ciasto różowe. Drugą połowę masy przelewam do formy. Ciasto piekę około 50 minut w 180 stopniach. Studzę.
Dekoracja: Czekoladę łamię na kawałki. Rozpuszczam w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladą polewam ciasto.
ciasteczka