PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Książka Kucharska: Przepisy na kawę

Krusher kawowo-czekoladowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

W sam raz na upały!!! :-)

Krusher kawowo-czekoladowy

Składniki:

Krusher kawowo-czekoladowy

 

  • 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Tchibo Exclusive
  • 50ml gorącej wody
  • 200ml rzadkiej śmietanki
  • 10 kostek lodu
  • 3 łyżki sosu czekoladowego (ew. można użyć kakao)
  • starta czekolada do dekoracji

Sposób przygotowania:

Krusher kawowo-czekoladowy
Kawę zalewamy gorącą, ale nie wrzącą wodą. Ostawiamy na chwile do przestygnięcia.Do blendera wlewamy śmietankę, dodajemy lód i sos czekoladowy, a na koniec wlewamy kawę. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Krusher przelewamy do wysokiej szklanki, dekorujemy startą czekoladą i pijemy przez słomkę :-)