Sposób przygotowania:
Kruszonka z rabarbarem i bananem
Rabarbar obieramy, kroimy na małe kawałki przekładamy do naczynia żaroodpornego i zasypujemy cukrem. Odkładamy na 20 minut, gdy wypuści sok odlewamy go. Banany obieramy i kroimy na cienki plasterki. Plasterkami bananów przykrywamy rabarbar. Masło, cukier puder i mąkę pszenną wkładamy do miski i wszystko razem rozcieramy palcami tworząc grudki z ciasta. Kruszonkę wykładamy na owocach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny.
![Kruszonka z rabarbarem i bananem Kruszonka z rabarbarem i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruszonka-z-rabarbarem-i-bananem-207302.jpg)
![Kruszonka z rabarbarem i bananem Kruszonka z rabarbarem i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruszonka-z-rabarbarem-i-bananem-207303.jpg)
![Kruszonka z rabarbarem i bananem Kruszonka z rabarbarem i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruszonka-z-rabarbarem-i-bananem-207304.jpg)
![Kruszonka z rabarbarem i bananem Kruszonka z rabarbarem i bananem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kruszonka-z-rabarbarem-i-bananem-207305.jpg)