Milo,ze nam dedykowany jest ten drink.
Moge spytac----Co to jest wasabi-lasabi???
Zielonego pojecia nie mam..pozdrawiam
Wasabi to tak jak nasz chrzan tylko zielony i bardziej palący.Zresztą chrzan tutaj nazywany jest dzikim wasabi-łasabi.Proszę popatrzeċ na forum dodam zdjęcie. Błagam też nie wlewajcie 600 ml tylko 60 ml .Miałam napisać 1/4 szklanki i tak zczęłam przeliczać na mililitry.....
[quote nick=ulcia21]Milo,ze nam dedykowany jest ten drink.
Moge spytac----Co to jest wasabi-lasabi???
Zielonego pojecia nie mam..pozdrawiam[/quote]
Wasabi to tak jak nasz chrzan tylko zielony i bardziej palący.Zresztą chrzan tutaj nazywany jest dzikim wasabi-łasabi.Proszę popatrzeċ na forum dodam zdjęcie. Błagam też nie wlewajcie 600 ml tylko 60 ml .Miałam napisać 1/4 szklanki i tak zczęłam przeliczać na mililitry.....
O ! Doprawienie Krwawej Mery chrzanem Wasabi- nigdy bym na to nie wpadła .Tabasco dawałam .Pytanie - czym można zastąpic mirin / Rozumiem że powinno być słodkie ale nic mi nie przychodzi do głowy.
O ! Doprawienie Krwawej Mery chrzanem Wasabi- nigdy bym na to nie wpadła .Tabasco dawałam .Pytanie - czym można zastąpic mirin / Rozumiem że powinno być słodkie ale nic mi nie przychodzi do głowy.
O ! Doprawienie Krwawej Mery chrzanem Wasabi- nigdy bym na to nie wpadła .Tabasco dawałam .Pytanie - czym można zastąpic mirin / Rozumiem że powinno być słodkie ale nic mi nie przychodzi do głowy.
W ksiazkach mowia o wodce i cukrze ja mysle ,ze wodka jest zbyt mocna .Pewnie biale wytrawne wino plus cukier gdy dotykasz plyn ma byc troche lepiacy ale tylko troche (oczywiscie sake plus cukier jest ok).Zaraz zrobie probe z wodka to napisze!
[quote nick=Babciagramolka]O ! Doprawienie Krwawej Mery chrzanem Wasabi- nigdy bym na to nie wpadła .Tabasco dawałam .Pytanie - czym można zastąpic mirin / Rozumiem że powinno być słodkie ale nic mi nie przychodzi do głowy.[/quote]
W ksiazkach mowia o wodce i cukrze ja mysle ,ze wodka jest zbyt mocna .Pewnie biale wytrawne wino plus cukier gdy dotykasz plyn ma byc troche lepiacy ale tylko troche (oczywiscie sake plus cukier jest ok).Zaraz zrobie probe z wodka to napisze!
O ! Doprawienie Krwawej Mery chrzanem Wasabi- nigdy bym na to nie wpadła .Tabasco dawałam .Pytanie - czym można zastąpic mirin / Rozumiem że powinno być słodkie ale nic mi nie przychodzi do głowy.
Dobra zrobiłam eksperyment wiec najlepiej wino ,biale wytrawne na 1/4 szklanki 2 pełne łyżki cukru.Jezeli wodka to rozmieszac pol na pol z woda i dodac cukier.
[quote nick=Babciagramolka]O ! Doprawienie Krwawej Mery chrzanem Wasabi- nigdy bym na to nie wpadła .Tabasco dawałam .Pytanie - czym można zastąpic mirin / Rozumiem że powinno być słodkie ale nic mi nie przychodzi do głowy.[/quote]
Dobra zrobiłam eksperyment wiec najlepiej wino ,biale wytrawne na 1/4 szklanki 2 pełne łyżki cukru.Jezeli wodka to rozmieszac pol na pol z woda i dodac cukier.
ulcia21
Moge spytac----Co to jest wasabi-lasabi???
Zielonego pojecia nie mam..pozdrawiam
tokijka
Wasabi to tak jak nasz chrzan tylko zielony i bardziej palący.Zresztą chrzan tutaj nazywany jest dzikim wasabi-łasabi.Proszę popatrzeċ na forum dodam zdjęcie. Błagam też nie wlewajcie 600 ml tylko 60 ml .Miałam napisać 1/4 szklanki i tak zczęłam przeliczać na mililitry.....
Babciagramolka
tokijka
W ksiazkach mowia o wodce i cukrze ja mysle ,ze wodka jest zbyt mocna .Pewnie biale wytrawne wino plus cukier gdy dotykasz plyn ma byc troche lepiacy ale tylko troche (oczywiscie sake plus cukier jest ok).Zaraz zrobie probe z wodka to napisze!
tokijka
Dobra zrobiłam eksperyment wiec najlepiej wino ,biale wytrawne na 1/4 szklanki 2 pełne łyżki cukru.Jezeli wodka to rozmieszac pol na pol z woda i dodac cukier.