Sposób przygotowania:
Kuleczki cynamonowo - czekoladowe
Do miseczki wsypujemy zmieolne herbatniki, kokos, żurawinę, rodzynki oraz cynamon. Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do metalowej miseczki. Do garnka wlewamy wodę, nastawiamy na gaz, ustawiamy na tym miseczke i rozpuszczamy czekoladę w tzw. ‘kąpieli wodnej’. Następ[nie rozpuszczoną czekoladę łączymy ze składnikami suchymi, mieszamy wszystko dokładnie łyżką (w razie potrzeby gdy będzie zbyt rzadkie można dodać nieco kokosu lub herbatników). Po wymieszaniu czekamy chwilę aż masa będzie tężeć, a nastepnie formujemy zgrabne kuleczki które następnie obtaczamy w kakale rozpuszczalnym. Odstawiamy do lodówki do steżenia. Ja czekoladki włóżyłam do papilotek na mufiny a nastęnie do plastikowego pojemniczka w kształcie serca - idealny słodki prezent dla ukochanej osoby!