Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Kuleczki ziemniaczano-twarogowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny dodatek do obiadu, sałatek, ale też samodzielna przekąska

Kuleczki ziemniaczano-twarogowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kuleczki ziemniaczano-twarogowe

 

Sposób przygotowania:

Kuleczki ziemniaczano-twarogowe
400 g obranych ziemniaków gotujemy w osolonej wodzie aż do miękkości. Po ugotowaniu odcedzamy je i tłuczemy je aż do otrzymania gładkiej masy. Do ziemniaków dodajemy twaróg i posiekany koperek. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy aż do połączenia się składników. Papryki: słodka i ostrą, mieszamy ze sobą. Z farszu ziemniaczano-twarogowego formujemy małe kuleczki. Każdą z kuleczek obtaczamy w papryce. Układamy je na blasze. Zapiekamy około 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pod koniec pieczenia warto włączyć termoobieg. Kuleczki sprawdzą się jako dodatek do dań mięsnych. Smacznego :)
Kuleczki ziemniaczano-twarogowe
Po ugotowaniu odcedzamy je i tłuczemy je aż do otrzymania gładkiej masy.
Kuleczki ziemniaczano-twarogowe
Do ziemniaków dodajemy twaróg i posiekany koperek.
Kuleczki ziemniaczano-twarogowe
Z farszu ziemniaczano-twarogowego formujemy małe kuleczki.
Kuleczki ziemniaczano-twarogowe
Każdą z kuleczek obtaczamy w papryce. Kuleczki zapiekamy :)

Tagi:

ziemniaki