ava40

ava40

Kucharz
[Przepisów: 10]

Kulki karobowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smakołyk rozpływający się w ustach.

Kulki karobowe

Składniki:

Kulki karobowe

 

  • 1/3 szklanki karobu
  • ½ szklanki masła orzechowego
  • 1 szklanka miodu
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 2/3 szklanki wiórków kokosowych
  • 3/4 szklanki posiekanych płatków migdałowych bio
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika
  • 2/3 szklanki rodzynek

Sposób przygotowania:

Kulki karobowe
Na małym ogniu, w średnim garnku mieszamy do rozpuszczenia pierwsze cztery składniki. Zdejmujemy z ognia i powoli dodajemy pozostałe składniki, dobrze mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.