Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 361]

Kurczakowe "kąski"

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka i prosta przekąska z kurczaka o smaku gyrosa. Kąski możemy podać na przyjęciu na ciepłą przystawkę. Z sosami smakują pysznie.

Kurczakowe "kąski"

Składniki:

Kurczakowe "kąski"

 

  • 1 duży, podwójny filet z piersi z kurczaka
  • 1/2 saszetki przyprawy gyros
  • 2 jajka
  • około 5 łyżek mąki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kurczakowe "kąski"
1. Umyte, oczyszczone i osuszone na papierowym ręczniku mięso pokroić na duże kawałki. Wrzucamy do miski, dodać przyprawę do gyrosa i natrzeć nią każdy kawałek kurczaka. Odstawić na 10 minut. 

2. Po tym czasie każdy kawałek mięsa maczać w roztrzepanym jajku i panierować w mące. Usmażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony na rumiano. Podawać z sosem czosnkowym lub ketchupem. Smacznego!