Sposób przygotowania:
Jajka na twardo w panierce
Jajko wbij do miseczki rozbełtaj dodaj szczyptę soli i szczyptę przyprawy uniwersalnej.
Umyte, osuszone i pokrojone drobniutko zioła wymieszaj z tartą bułką.
Mąkę wsyp do osobnej miseczki. Resztę jajek ugotuj w osolonej wodzie gotuj 7 minut od chwili zagotowania.
Po wyjęciu jajka dokładnie przepłucz zimną wodą, by przerwać proces gotowania i ułatwić sobie obieranie ze skorupki.
Po obraniu jajka obtocz w mące w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej z ziołami.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej włóż do niego panierowane jajka, podsmaż kilka minut i wyjmij je, osusz na papierowym ręczniczku.
Dopraw do smaku solą.
Umyte, osuszone i pokrojone drobniutko zioła wymieszaj z tartą bułką.
Mąkę wsyp do osobnej miseczki. Resztę jajek ugotuj w osolonej wodzie gotuj 7 minut od chwili zagotowania.
Po wyjęciu jajka dokładnie przepłucz zimną wodą, by przerwać proces gotowania i ułatwić sobie obieranie ze skorupki.
Po obraniu jajka obtocz w mące w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej z ziołami.
Na głębokiej patelni rozgrzej olej włóż do niego panierowane jajka, podsmaż kilka minut i wyjmij je, osusz na papierowym ręczniczku.
Dopraw do smaku solą.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Miło mi Justyna. Dziękuję.