BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 800]

Jajka na twardo w panierce

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Polecam jajka na świętą Wielkanocne panierowane i smażone w głębokim tłuszczu. Są pyszne a skorupa panierki krucha i smaczna.

Jajka na twardo w panierce

Składniki:

Jajka na twardo w panierce

 

Sposób przygotowania:

Jajka na twardo w panierce
Jajko wbij do miseczki rozbełtaj dodaj szczyptę soli i szczyptę przyprawy uniwersalnej.

Umyte, osuszone i pokrojone drobniutko zioła wymieszaj z tartą bułką.

Mąkę wsyp do osobnej miseczki. Resztę jajek ugotuj w osolonej wodzie gotuj 7 minut od chwili zagotowania.

Po wyjęciu jajka dokładnie przepłucz zimną wodą, by przerwać proces gotowania i ułatwić sobie obieranie ze skorupki.

Po obraniu jajka obtocz w mące w rozbełtanym jajku oraz bułce tartej z ziołami.

Na głębokiej patelni rozgrzej olej włóż do niego panierowane jajka, podsmaż kilka minut i wyjmij je, osusz na papierowym ręczniczku.

Dopraw do smaku solą.