Sposób przygotowania:
Kąski z kurczaka w panierce z siemienia
Filet z kurczaka myję a następnie kroję w paski ok 2 cm grubości. Do jednej miski wsypuję mąkę razową oraz mielone siemię lniane. Mieszam ze sobą. Do drugiej miski wbijam jajka. Mięso doprawiam dokładnie.
Nastepnie na rozgrzaną patelnię wylewam olej rzepakowy. Kąski maczam w jajku a następnie dokładnie obtaczam w mieszance z mąki i siemienia. Smażę na rumiano.
Usmażone kąski przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć mięso z nadmiaru tłuszczu.
Nastepnie na rozgrzaną patelnię wylewam olej rzepakowy. Kąski maczam w jajku a następnie dokładnie obtaczam w mieszance z mąki i siemienia. Smażę na rumiano.
Usmażone kąski przekładam na ręcznik papierowy by odsączyć mięso z nadmiaru tłuszczu.