Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane kurczakiem
Jajka ugotuj na twardo. Przepłucz obficie zimną woda. Ostudź, obierz jajka, przekrój na połówki i wyjmij żółtka.
Filet z kurczaka opłucz, pokrój w kostek i usmaż na maśle klarownym na złoty kolor dopraw solą i pieprzem do smaku.
Żółtka rozetrzyj z nie wielką ilością majonezu, dodaj usmażonego kurczaka oraz pokrojone na kawałki pomidory koktajlowe, dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną cebule.
Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i dodaj do farszu.
Farszem wypełniaj połówki jajek, udekoruj kiełkami rzodkiewki.
Podawaj jako przystawkę z pieczywem.
Filet z kurczaka opłucz, pokrój w kostek i usmaż na maśle klarownym na złoty kolor dopraw solą i pieprzem do smaku.
Żółtka rozetrzyj z nie wielką ilością majonezu, dodaj usmażonego kurczaka oraz pokrojone na kawałki pomidory koktajlowe, dodaj pokrojoną w drobną kosteczkę czerwoną cebule.
Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym i dodaj do farszu.
Farszem wypełniaj połówki jajek, udekoruj kiełkami rzodkiewki.
Podawaj jako przystawkę z pieczywem.
gusia1000