Sposób przygotowania:
Lasagne zawijane
Płaty makaronu ugotowałam w osolonym wrzątku. Do wody dodałam dwie łyżki oleju, aby się nie skleiły. Wyjęłam i przekroiłam wzdłuż na pół. Marchewkę oraz brokuł oczyściłam, pokroiłam na małe kawałki. Ugotowałam je w osolonej wodzie na półtwardo. Warzywa wyjęłam i odstawiłam do ocieknięcia. Mięso pokroiłam na części. Ser pleśniowy pokroiłam na kawałki. Warzywa, mięso oraz 2/3 sera włożyłam do miski. Wymieszałam ze śmietaną, doprawiłam solą i pieprzem. Na podłużnych płatach makaronu układałam porcjami farsz i zwijałam w rulony. Następnie ułożyłam ciasno obok siebie w wysmarowanej formie żaroodpornej . Jaja rozkłóciłam , wymieszałam z resztą sera pleśniowego i wylałam na zawijańce. Całość piekłam ok 30- 40 minut w temp. 170 s.c
MagdaMM