Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Lecznicza nalewka buraczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nalewka poprawia trawienie. Pić ją między posiłkami nie więcej niż 4 łyżki stołowe dziennie.

Lecznicza nalewka buraczana

Składniki:

Lecznicza nalewka buraczana

 

  • sok z buraków ćwikłowych - 1 litr,
  • spirytus - 1 litr

 

 

Sposób przygotowania:

Lecznicza nalewka buraczana
Z buraków ćwikłowych wycisnąć do słoja 1 litr soku. Powoli, ostrożnie dodawać spirytus.Delikatnie zamieszać. Odstawić na dobę w szczelnie zamkniętym słoju do lodówki.Po wyjęciu wstrząsnąć.

Tagi:

buraki