buciol78

buciol78

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Leczo z pieczoną papryką i paróweczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię leczo,polecam bardzo.

Leczo z pieczoną papryką i paróweczkami

Składniki:

Leczo z pieczoną papryką i paróweczkami

 

  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka zielona
  • 1 średnia cebula czosnkowa
  • 4 duże pieczarki
  • posiekana natka pietruszki
  • 4 cienkie parówki wieprzowe
  • 2 średnie pomidory sparzone i obrane ze skórki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka koncentratu grzybowego
  • 1 płaska łyżka mąki pszennej
  • ok. 500ml. bulionu
  • sól,pieprz,cząber,papryka słodka,papryka pikantna do smaku

 

Sposób przygotowania:

Leczo z pieczoną papryką i paróweczkami
Papryki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180`C mocno zapiekamy aż skórka się zrumieni.Wyjmujemy,studzimy,obieramy ze skórki,kroimy w kostkę.Cebulę obieramy kroimy w kostkę.Pieczarki kroimy w słupki.Parówki kroimy w talarki.W brytfance rozgrzewamy margarynę dodajemy cebulę,pieczarki,parówki podsmażamy na średnim ogniu,dodajemy koncentrat pomidorowy i grzybowy,pokrojone w kostkę pomidory,podsypujemy mąką,zalewamy bulionem,dodajemy pieczoną paprykę,doprawiamy do smaku,Gotujemy leczo jeszcze ok.15 minut na średnim ogniu.Leczo rozlewamy na talerze,posypujemy posiekaną natką,podajemy z pieczywem.SMACZNEGO.