Sposób przygotowania:
legumina dietetyczna z bezą
każdą z galaretek rozpuszczamy w 200ml wrzątku. czekamy aż zaczną tężeć. na dno naczynia wylewamy odrobinę galaretki i wstawiamy do lodówki. śmietanę miksujemy z serkiem na puszystą masę. następnie bardzo powoli wlewamy 1 galaterkę. dodajemy słodzika do smaku (ewentualnie). masę przekładamy łyżką do naczynia z galaterką i wstawiamy do lodówki.
w między czasie nastawiamy piekarnik na 150st. C i ubijamy pianę na bezy. bezy będą się suszyć ok. 30 min. gdy pierwsza warstwa leguminy stężeje polewamy ją galaretką i wstawiamy znowu do lodówki. teraz robimy kolejną warstwę z innej galaretki, jak poprzednio. deser najlepiej smakuje na drugi dzień. dekorujemy go bezami lub bezy zjadamy wcześniej :)) smacznego!!!
w między czasie nastawiamy piekarnik na 150st. C i ubijamy pianę na bezy. bezy będą się suszyć ok. 30 min. gdy pierwsza warstwa leguminy stężeje polewamy ją galaretką i wstawiamy znowu do lodówki. teraz robimy kolejną warstwę z innej galaretki, jak poprzednio. deser najlepiej smakuje na drugi dzień. dekorujemy go bezami lub bezy zjadamy wcześniej :)) smacznego!!!