Sposób przygotowania:
Lekka sałatka lodowa z pomidorkami i korniszonem
Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Pomidorki koktajlowe myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na ćwiartki.
Ogórka wyjmujemy z zalewy i kroimy w talarki. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Sałatę wkładamy do miski i dodajemy jogurt i majonez, mieszamy i wykładamy na talerz. Układamy pokrojone warzywa i posypujemy szczypiorkiem. Oprószamy solą i pieprzem.
Ogórka wyjmujemy z zalewy i kroimy w talarki. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno.
Sałatę wkładamy do miski i dodajemy jogurt i majonez, mieszamy i wykładamy na talerz. Układamy pokrojone warzywa i posypujemy szczypiorkiem. Oprószamy solą i pieprzem.