kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Lekka sałatka z roszponką i czerwoną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na lekką sałatkę składającą się z roszponki, czerwonej papryki, cebuli i zielonego ogórka. Polecam.

Lekka sałatka z roszponką i czerwoną papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Lekka sałatka z roszponką i czerwoną papryką

 

  • garść roszponki
  • 1/2 małej czerwonej papryki
  • pół małej cebuli
  • 5 - cm. zielonego ogórka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Lekka sałatka z roszponką i czerwoną papryką
Roszponkę wkładamy do miski z wodą i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
Czerwoną paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Ogórka myjemy i kroimy ze skórką w półplasterki.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Wszystkie warzywa przekładamy do miski, dodajemy jogurt naturalny, sól i pieprz. Mieszamy.
Lekka sałatka z roszponką i czerwoną papryką
Umytą i odsączoną roszponke przekładamy do miski.
Lekka sałatka z roszponką i czerwoną papryką
Cebulę kroimy w kosteczkę a paprykę w kostkę.
Lekka sałatka z roszponką i czerwoną papryką
Umytego ogórka kroimy wzdłuż a następnie na półplasterki.
Lekka sałatka z roszponką i czerwoną papryką
Umyte go ogórka kroimy wzdłuż a następnie na półplasterki.

Tagi:

sałatka