Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą i cieciorką
Czerwoną fasolę i ciecierzycę odsączamy na sicie z zalewy, przepłukujemy wodą, odsączamy.
Rukolę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cebulę obieramy, kroimy w pół plastry.
Oliwki kroimy w paski, wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy olej lniany, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, sałatkę posypujemy sezamem.
Rukolę płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, cebulę obieramy, kroimy w pół plastry.
Oliwki kroimy w paski, wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy olej lniany, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy, sałatkę posypujemy sezamem.