Sposób przygotowania:
Lekka sałatka na kolację.
Kapustę opłukać, drobno poszatkować, lekko osolić i wygnieść ręką.Odstawić.Udko kuczaka wędzonego pokroić w kostkę (ja odrzuciłam skórę z mięsa), rzodkiewki zaś w cienkie półplasterki.Fasolę osączyć z zalewy i opłukać.Kiełki także przelać zimną wodą i osączyć.Ogórki pokroić w ćwierćplasterki. Kapustę lekko odcisnąć z soku,który się wydobył . Wsypać wszystkie składniki, doprawić pieprzem cytrynowym i polać oliwą z oliwek.Wymieszać i schłodzić 10 minut, aby składniki lekko się "przegryzły".
Pyza
msewka
Pyzuś, zjadłam kapustę!!! Dobrze,że spostrzegłaś i że można edytować przepis.Poprawiłam już.Chodzi o kapustę pekińską w ilości ok.30 dag (malutka główka, bez końcowej białej części).
kinga
jovi
misia53
Alita