Sposób przygotowania:
Lekka sałatka z jajkiem
Jajko gotuję, studzę, obieram ze skorupki, a następnie dzielę na cztery. Połówkę ogórka obieram i kroję w plastry. Pomidorki myję i dzielę na 4 części. Rzodkiewki myję dzielę na 4.
Przygotowuję sosŁ
Koperek suszony mieszam z pieprzem, solą oraz granulowanym czosnkiem. Dodaję 3 łyżki dowy i 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego. Mieszam sos a następnie polewam warzywa. Warzywa wkładam na talerz, a na wierzch układam jajko.
Smacznego
Przygotowuję sosŁ
Koperek suszony mieszam z pieprzem, solą oraz granulowanym czosnkiem. Dodaję 3 łyżki dowy i 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego. Mieszam sos a następnie polewam warzywa. Warzywa wkładam na talerz, a na wierzch układam jajko.
Smacznego