Sposób przygotowania:
Sałatka z buraczków, pieczarek i jajek
1. Jajka gotujemy na twardo, następnie dokładnie studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę.
2. Kukurydzę i groszek odsączamy dokładnie z zalewy.
3. Buraczki przekładamy na sito i dokładnie odciskamy z zalewy.
4. Pieczarki wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki.
5. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie z majonezem ( majonez według uznania ) i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
6. Przygotowana sałatkę odstawiamy na jakiś czas, żeby składniki ,, przegryzły się''. Po tym czasie podajemy. Sałatkę można podać schłodzoną prosto z lodówki.
Rady:
Pieczarek w słoiku miałam 40 dag. Buraczków w każdym słoiku 38 dag. Buraczki mogą być całe, wtedy trzeba zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.
2. Kukurydzę i groszek odsączamy dokładnie z zalewy.
3. Buraczki przekładamy na sito i dokładnie odciskamy z zalewy.
4. Pieczarki wyjmujemy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki.
5. Wszystkie składniki mieszamy dokładnie z majonezem ( majonez według uznania ) i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
6. Przygotowana sałatkę odstawiamy na jakiś czas, żeby składniki ,, przegryzły się''. Po tym czasie podajemy. Sałatkę można podać schłodzoną prosto z lodówki.
Rady:
Pieczarek w słoiku miałam 40 dag. Buraczków w każdym słoiku 38 dag. Buraczki mogą być całe, wtedy trzeba zetrzeć je na tarce o dużych oczkach.