Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Bardzo lekka sałatka z jajkiem i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekka sałatka to idealna przekąska na letnie dni. Nadaje się także jako dodatek na grilla. Prosta w przygotowaniu i smaczna zarazem.

Bardzo lekka sałatka z jajkiem i rzodkiewką

Składniki:

Bardzo lekka sałatka z jajkiem i rzodkiewką

 

Sposób przygotowania:

Bardzo lekka sałatka z jajkiem i rzodkiewką
Jajka gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie sałatę lodową rwiemy na małe części i układamy na spodzie głębokiego naczynia. Następnie układamy na niej pokrojoną w pół talarki rzodkiewkę i czerwoną paprykę pokrojoną w drobną kostkę. Dodajemy także posiekaną w cienkie pół talarki cebulę i obrane pomidory z usuniętymi ziarnami posiekane w niedużą kostkę. Czekamy aż jajka będę zimne. Wtedy obieramy je i przecinamy w czwórki. Układamy na samym wierzchu naszej sałatki. Całość posypujemy solą i pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Chłodzimy przed podaniem.