Blondi

Blondi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Lekko pikantna pasta z wędzonej makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybka, prosta, smaczna :)

Lekko pikantna pasta z wędzonej makreli

Składniki:

Lekko pikantna pasta z wędzonej makreli

 

  • 1 wędzona makrela ok 350g
  • 150g tartego sera morskiego
  • 2 ogórki konserwowe chilli
  • kilka czarnych oliwek
  • odrobina posiekanej natki pietruszki
  • 3 łyżki majonezu Hellmanns Light
  • 1 łyżka pikantnego ketchupu Krzepki Radek ;)
  • pieprz mielony czarny
  • ewentualnie sól

Sposób przygotowania:

Lekko pikantna pasta z wędzonej makreli
Mięso z makreli rozdrabniamy, dodajemy ser żółty, posiekaną pietruszkę, oliwki i ogórki - bardzo drobno pokrojone w kosteczkę. W wersji ostrzejszej (jeśli nie trzeba iść do pracy ;) ) można dodać siekaną cebulkę i zmiażdżony ząbek czosnku). Całość doprawiamy pieprzem i jeśli potrzeba solą, dodajemy majonez i ketchup i ucieramy na gładką masę. Podajemy z chlebkiem, bagietką, ciabatką etc. SMACZNEGO!