iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Letni dziki obiadek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Letni dziki obiadek z ryżu dzikiego jajka i warzyw

Letni dziki obiadek

Składniki:

Letni dziki obiadek

 

 

Sposób przygotowania:

Letni dziki obiadek
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oleju rzepakowego. Marchewkę dość dużą obieramy z skórki i ścieramy na tarce. Cebulę czerwoną obieramy z łupiny i kroimy w plasterki cieniutkie i podsmażamy na oleju ,dodajemy starta na tarce duże oczka marchewkę . Podsmażamy chwilę . Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Gdy się ugotuję wyciągamy go z woreczka. Dodajemy ryż na patelnie. Doprawiamy sola pieprzem świeżo mielonym i przyprawą magi do smaku . Dodajemy posiekany szczypior. Nakładamy na talerze. Jajka smażymy bez tłuszczu i układamy na ryżu .