Sposób przygotowania:
Libańska sałatka tabuli
Natkę pietruszki i miętę myjemy. Bardzo drobno siekamy i wrzucamy do miski.
Umyte pomidory kroimy w bardzo drobną kostkę. Razem z sokiem przekładamy do miski z ziołami. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Doprawiamy i dokładnie mieszamy, zasypując kaszą kuskus. Odstawiamy na 20min. Kuskus stanie się miękki, bo wchłonie wilgoć z pozostałych składników.
Na sałatkę wyciskamy sok z cytryny. Dodajemy oliwę z oliwek oraz pieprz do smaku. Mieszamy.
Umyte pomidory kroimy w bardzo drobną kostkę. Razem z sokiem przekładamy do miski z ziołami. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę. Doprawiamy i dokładnie mieszamy, zasypując kaszą kuskus. Odstawiamy na 20min. Kuskus stanie się miękki, bo wchłonie wilgoć z pozostałych składników.
Na sałatkę wyciskamy sok z cytryny. Dodajemy oliwę z oliwek oraz pieprz do smaku. Mieszamy.