kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Likier kukułkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealna dla miłośników likierów i cukierków kukułek. Przepyszna i uzależniająca nalewka. Polecam szczególnie na jesienne i zimowe wieczory.

Likier kukułkowy

Składniki:

Likier kukułkowy

 

  • 0,5 l wódki
  • 30 dag cukierków kukułek

Sposób przygotowania:

Likier kukułkowy
Kukułki wyciągamy z papierków i miażdżymy tłuczkiem i wkładamy do słoja lub dużej butelki. Zalewamy alkoholem. Pozostawiamy w temperaturze pokojowej na 2 miesiące. Przez pierwsze dni należy raz po raz wstrząsać słoikiem tak aby kukułki się całkowicie rozpuściły. Można także dodać do nalewki miąższ i laskę z wanilii.