Sposób przygotowania:
Nalewka z forsycji
Zerwane kwiaty forsycji rozłożyć płasko i pozostawić na pół godziny, aby żyjące w kwiatach żyjątka mogły wyjść. Kwiaty przebrać, włożyć do słoja lub butelki i zalać spirytusem.
Odstawić na około 3 tygodnie, co kilka dni potrząsnąć słojem. Nalew przelać przez sito, kwiaty lekko wycisnąć. Miód rozpuścić w przegotowanej ciepłej wodzie i ostudzić. Wymieszać nalew z wodą.
Odstawić na kolejne 2 tygodnie. Następnie przefiltrować przez papierowy filtr do kawy. Zlać do butelki.
Odstawić na około 3 tygodnie, co kilka dni potrząsnąć słojem. Nalew przelać przez sito, kwiaty lekko wycisnąć. Miód rozpuścić w przegotowanej ciepłej wodzie i ostudzić. Wymieszać nalew z wodą.
Odstawić na kolejne 2 tygodnie. Następnie przefiltrować przez papierowy filtr do kawy. Zlać do butelki.
Stenka
Z wszyskich owoców i ziół można zrobić