Sposób przygotowania:
Lodowe tiramisu
Serek mascarpone przekładamy do garnka lub miski, dodajemy do niego cukier puder i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy do serka i łączymy razem mieszając łyżką.
Kawe rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody, a następnie mieszamy z alkoholem. Herbatniki namaczamy w naszej miksturze i układamy ściśle na dnie blaszki po czym wylewamy 1/3 masy z mascarpone.
Masę serową posypujemy kakaem, następnie ponownie układamy namoczone w alkoholu biszkopty i robimy 3 warstwy, koncząc masą serową.
Obficie poisypujemy ostatnią warstwe kakaem.
Przygotowane ciasto wkładamy do zamrażalki na 1,5 godziny, następnie zmrożone ciasto kroimy jako deser lodowy.
Kawe rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody, a następnie mieszamy z alkoholem. Herbatniki namaczamy w naszej miksturze i układamy ściśle na dnie blaszki po czym wylewamy 1/3 masy z mascarpone.
Masę serową posypujemy kakaem, następnie ponownie układamy namoczone w alkoholu biszkopty i robimy 3 warstwy, koncząc masą serową.
Obficie poisypujemy ostatnią warstwe kakaem.
Przygotowane ciasto wkładamy do zamrażalki na 1,5 godziny, następnie zmrożone ciasto kroimy jako deser lodowy.