bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Lody jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Fajny sposób na lody w domku. Polecam

Lody jogurtowe

Składniki:

Lody jogurtowe

 

  • 6 żółtek,
  • 3 szklanki jogurtu naturalnego,
  • 10 dag cukru,
  • 0,5 kg owoców sezonowych (malin, truskawek, czarnych
  • porzeczek, czarnych jagód),
  • wiórki kokosowe do przybrania,

 

 

Sposób przygotowania:

Lody jogurtowe
Żółtka ubić na parze z cukrem na puszysty krem.
Następnie ostudzić i wymieszać z jogurtem. Owoce
zmiksować i połączyć z masą jogurtową. Przełożyć do
specjalnej formy do lodów lub miski metalowej, przykryć
i zamrażać 12 godzin. Lody podawać jako deser, ze
świeżymi owocami, bakaliami, bitą śmietaną lub kremem
albo bez tych dodatków posypane wiórkami kokosowymi.

Tagi:

lody