Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Lody jogurtowo-bananowe z masłem orzechowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 75
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To takie fit lody, które można przygotować w kilka chwil i to z 3 składników. Naprawdę są pyszne, przyjemnie bananowe z orzechowym posmakiem.

Lody jogurtowo-bananowe z masłem orzechowym

Składniki:

Lody jogurtowo-bananowe z masłem orzechowym

4 lody:

  • 1 banan (najlepszy jest dojrzały)
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 150 ml jogurtu naturalnego

Sposób przygotowania:

Lody jogurtowo-bananowe z masłem orzechowym

Banan:

Lody jogurtowo-bananowe z masłem orzechowym
Czym bardziej dojrzały jest banan to tym lepiej.

Banana (najlepiej bardziej dojrzałego) należy podusić widelcem.

Masa lodowa:

Lody jogurtowo-bananowe z masłem orzechowym
Konsytencja masy lodowej owinna być jednolita.

Do banana dodać jogurt i masło orzechowe.
Wszystko razem zmiksować na jednolitą konsystencję

Pojemniczki i chłodzenie:

Lody jogurtowo-bananowe z masłem orzechowym
Lody łatwo wyjmuje się z foremek - jeśli polejemy je gorącą wodą.

Masę lodową przelać do foremek na lody i włożyć do nich patyczki.
Całość schłodzić w zamrażalniku przez minimum na kilka godzin, aby lody nabrały odpowiedniej konsystencji.


Tagi:

desery lody