Sposób przygotowania:
Mocno orzechowe batoniki z masła orzechowegoDodatki:
Ciasteczka należy pokroić na mniejsze kawałki, a orzechu posiekać.
Masa:
Masło należy rozpuścić i jeszcze gorące połączyć z cukrem pudrem tak, aby cukier się roztopił.
Dodać masło orzechowe.
Wszystko razem porządnie zmiksować i na końcu wmieszać ciastka z orzechami.
Chłodzenie 1:
Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lodówki na czas przygotowania polewy.
Polewa:
Kawałki czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć z masłem orzechowym.
Całość równomiernie rozprowadzić na wierzchu masy orzechowej.
Opcjonalnie na polewie poukładać orzechy nerkowca.
Chłodzenie 2:
Masę z polewą schłodzić w lodówce przez 2-3 h - aż nabierze odpowiedniej konsystencji.
Krojenie i przechowywanie:
Całość pokroić na prostokąty przypominające batoniki.
Przechowywać w lodówce.
biedroneczki
testing223
testing223
KasiaNo
mocsłodkości