Sposób przygotowania:
Lody kokosowe bez jajek i maszynki do lodów
Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Stale ubijając dodawać powoli dobrze schłodzone mleczko kokosowe, a następnie płynny olej kokosowy.
Do tak przygotowanego kremu dodać uprażone na suchej patelni wiórki kokosowe.
Przelać do pojemnika przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażalnika. Po paru godzinach lody będą gotowe.
Wiórki kokosowe można wmieszać delikatnie w krem lub posypać po lodach wyłożonych do pucharków. Smacznego :)
Stale ubijając dodawać powoli dobrze schłodzone mleczko kokosowe, a następnie płynny olej kokosowy.
Do tak przygotowanego kremu dodać uprażone na suchej patelni wiórki kokosowe.
Przelać do pojemnika przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażalnika. Po paru godzinach lody będą gotowe.
Wiórki kokosowe można wmieszać delikatnie w krem lub posypać po lodach wyłożonych do pucharków. Smacznego :)
SylaUla