lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Mielone na patyku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Dziś bardzo fajny obiadek przygotowałam. Nic trudnego,usmażone mięsko i nadziane na patyczek do szaszłyka. Podane z ogóreczkiem małosolnym, można zjeść z młodymi ziemniaczkami lub z samym ogórkiem.

Mielone na patyku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mielone na patyku

Składniki :

  • 300 g mięsa wieprzowego ( szynka)
  • 300 g mięsa wołowego
  • 100 g boczku wędzonego zmielonego
  • 1 cebula czerwona
  • papryka czerwona ostra pół łyżeczki
  • 2 ząbki czosnku
  • sos sojowy 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta 2 łyżki
  • ogórek małosolny
  • młode ziemniaki

Sposób przygotowania:

Mielone na patyku

Wykonanie :

Mięso wieprzowe i wołowe łączymy z boczkiem mielonym.Wsypujemy bułkę tartą i dodajemy 70 ml zimnej wody i sos sojowy, mieszamy składniki.

Czosnek obieramy i drobniutko kroimy dodajemy do mięsa. Wsypujemy paprykę mieloną sól i pieprz. Na końcu dodajemy posiekaną drobno cebulkę.

Formujemy w dłoniach ruloniki podłużne i smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor. Przekładamy na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym by odciekło mięsko z tłuszczu.

Podajemy z ziemniakami młodymi lub ogórkiem małosolnym.

Mielone na patyku
Mięso wieprzowe i wołowe łączymy z boczkiem mielonym.Wsypujemy bułkę tartą i dodajemy 70 ml zimnej wody i sos sojowy,mieszamy składniki.
Mielone na patyku
Czosnek obieramy i drobniutko kroimy dodajemy do mięsa.
Mielone na patyku
Formujemy w dłoniach ruloniki podłużne i smażymy na oleju z obu stron na rumiany kolor.
Mielone na patyku
Przekładamy na talerzyk wyłożony ręcznikiem papierowym by odciekło mięsko z tłuszczu .