Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z marmoladą i pianką
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do miski z mąką dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na trzy części. Jedną część wykładamy na natłuszczona i posypaną mąką blaszkę.
Smarujemy marmaladą. Następnie na marmoladę wykładamy następną część ciasta.
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i budyń, miksujemy na najmniejszych obrotach. Na koniec małym strumieniem wlewamy olej, delikatnie miksujemy aż wszystko ładnie się połączy. Pianę wykładamy na ciasto.
Na wierzch wykładamy pozostałe ciasto.
Pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę.
Studzimy.
Smacznego
Smarujemy marmaladą. Następnie na marmoladę wykładamy następną część ciasta.
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i budyń, miksujemy na najmniejszych obrotach. Na koniec małym strumieniem wlewamy olej, delikatnie miksujemy aż wszystko ładnie się połączy. Pianę wykładamy na ciasto.
Na wierzch wykładamy pozostałe ciasto.
Pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę.
Studzimy.
Smacznego