Sposób przygotowania:
Lody malinowe z sosem
Maliny zmiksować w blenderze, przelać na gęste sitko i przetrzeć. Powstały mus wlać z powrotem do blendera. Dodać mleko z puszki, sok z cytryny, ekstrakt waniliowy i zmiksować na jednolitą masę. Mus przelać do miski.
Zimną kremówkę ubić na sztywno. Porcjami dodawać do masy malinowej i delikatnie mieszać silikonową łopatką. Gotową masę przelać do plastikowych pojemników i szczelnie zamknąć. Włożyć do zamrażarki i co pół godziny masę przemieszać.
Mieszanie powtarzamy co najmniej 5 razy. Pozostawić do zamrożenia na co najmniej 5-6 godzin.
Przed nałożeniem lody wyjąć około 20 minut wcześniej by łatwiej było nam je nabierać łyżką do lodów.
Zimną kremówkę ubić na sztywno. Porcjami dodawać do masy malinowej i delikatnie mieszać silikonową łopatką. Gotową masę przelać do plastikowych pojemników i szczelnie zamknąć. Włożyć do zamrażarki i co pół godziny masę przemieszać.
Mieszanie powtarzamy co najmniej 5 razy. Pozostawić do zamrożenia na co najmniej 5-6 godzin.
Przed nałożeniem lody wyjąć około 20 minut wcześniej by łatwiej było nam je nabierać łyżką do lodów.