bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Lody malinowo-jeżynowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne lody malinowo-jeżynowe domowej roboty. Możemy je robić w sezonie, ale równie dobrze możemy użyć owoców mrożonych.

Lody malinowo-jeżynowe

Składniki:

Lody malinowo-jeżynowe

Lody

  • 1 szklanka malin
  • 1 szklanka jeżyn
  • 200 ml śmietanki 30 %
  • 4 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Lody malinowo-jeżynowe
Śmietankę wlewamy do blendera, dodajemy maliny i jeżyny oraz cukier, wszystko razem blendujemy na gładką masę. W zależności od tego jaką chcemy mieć konsystencję dolewamy więcej śmietanki albo dodajemy więcej owoców.

Gotową masą napełniamy foremki do lodów i wstawiamy na kilka godzin do zamrażarki.