Sposób przygotowania:
Truskawkowe ciasto na zimno
Herbatniki rozdrabniamy na mąkę, dodajemy do nich rozpuszczone masło i łączymy ze sobą. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy masę. Wyrównujemy i dociskamy ciasteczkowy spód do dna blaszki. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie myjemy truskawki i usuwamy szypułki. Owoce kroimy na mniejsze części. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć dodajemy do niej truskawki, mieszamy i wykładamy na ciasteczkowy spód. Ponownie wstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w gorącym mleku i odstawiamy do przestygnięcia. Jogurt przelewamy do miseczki i mieszamy razem z cukrem pudrem. Następnie dolewamy ostudzoną żelatynę i mieszamy razem. Przelewamy jogurtową masę na galaretkę. Wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin.