Sposób przygotowania:
Deser czekoladowo-arbuzowy
Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Arbuza blendujemy na gładko. Dolewamy do zblendowanego arbuza chłodną galaretkę i mieszamy. Następnie rozlewamy do 5 szklanek i wkładamy do lodówki do stężenia.
Mus czekoladowy: do garnuszka wlewamy śmietankę, dodajemy pastę waniliową, cukier waniliowy i cukier puder, mieszamy. Wstawiamy garnek na mały gaz i podgrzewamy śmietankę, aż będzie gorąca.
Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do gorącej śmietanki, mieszamy do rozpuszczenia się czekolady.
Chłodzimy masę czekoladową a następnie wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia przekładamy masę czekoladową do wysokiego naczynia i miksujemy. Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i wyciskamy mus czekoladowy na galaretkę arbuzową. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę i przekładamy do rękawa. Na mus czekoladowy nakładamy warstwę śmietanki. Dekorujemy wg uznania.
Mus czekoladowy: do garnuszka wlewamy śmietankę, dodajemy pastę waniliową, cukier waniliowy i cukier puder, mieszamy. Wstawiamy garnek na mały gaz i podgrzewamy śmietankę, aż będzie gorąca.
Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do gorącej śmietanki, mieszamy do rozpuszczenia się czekolady.
Chłodzimy masę czekoladową a następnie wstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia przekładamy masę czekoladową do wysokiego naczynia i miksujemy. Przekładamy ją do rękawa cukierniczego i wyciskamy mus czekoladowy na galaretkę arbuzową. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę i przekładamy do rękawa. Na mus czekoladowy nakładamy warstwę śmietanki. Dekorujemy wg uznania.