Sposób przygotowania:
Morelowe ciasto kakaowe
Miękki tłuszcz, cukier, jajka, cukier wanilinowy mikserem utrzeć do spienienia z 3 minuty na najwyższych obrotach, masa ma być grudkowata.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto w formie rozsmarować i poukładać gęsto morele bez pestek pokrojone na ćwiartki.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i mikserem połączyć składniki na dość gęste ciasto.
Forma z papierem do pieczenia 30x25 cm, ciasto w formie rozsmarować i poukładać gęsto morele bez pestek pokrojone na ćwiartki.
Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, przed podaniem posypać cukrem pudrem.