Sposób przygotowania:
Lody mocno czekoladowe
Jajka ubij z brązowym cukrem na puszystą pianę, po czym stale mieszając stopniowo dolewaj wcześniej zagotowane mleko.
Do tak zaparzonych jajek dodaj pokruszoną czekoladę i łyżeczkę kakaa, całość dokładnie wymieszaj tak aby cała czekolada się rozpuściła, gotową masę wystudź.
Do mocno schłodzonej bazy czekoladowej możesz dodać wcześniej ubitą śmietankę, po dokładnym wymieszaniu całość przelej do maszynki do lodów.
Do tak zaparzonych jajek dodaj pokruszoną czekoladę i łyżeczkę kakaa, całość dokładnie wymieszaj tak aby cała czekolada się rozpuściła, gotową masę wystudź.
Do mocno schłodzonej bazy czekoladowej możesz dodać wcześniej ubitą śmietankę, po dokładnym wymieszaniu całość przelej do maszynki do lodów.
SylaUla