Sposób przygotowania:
Lody śmietankowe z kawałkami czekolady i kajmakiemETAP 1:
 
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, żółtka ubić z cukrem, aż zrobią się puszyste.
ETAP 2:
 
Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.
ETAP 3:
 
Wlewać powoli żółtka i ubijać.
ETAP 4:
 
Następnie dodać pianę z białek i wymieszać.
ETAP 5:
 
Przelać do pojemników, dodać posiekaną czekoladę i kajmak. Ja zrobiłam trzy smaki. Z czekoladą, kajmakiem i po prostu śmietankowe. Chłodzić min 3 godziny. 
Smacznego
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
biedroneczki
lukrowanepierniczki
mocsłodkości