kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Lody z kakao i miękkimi ciasteczkami brownie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lato nabiera rumieńców. Ten czas sprzyja przygotowywaniu lodów. Mam dziś dla Was bajecznie proste i bajecznie pyszne lody. Do ich przygotowania potrzebujecie tylko 4 składników.

Lody z kakao i miękkimi ciasteczkami brownie

Składniki:

Lody z kakao i miękkimi ciasteczkami brownie

 

  • 400 g słodzonego mleka skondensowanego
  • 400 ml śmietanki 30%
  • 1 czubata łyżka kakao
  • 80 g miękkich ciasteczek brownie

Sposób przygotowania:

Lody z kakao i miękkimi ciasteczkami brownie

ETAP 1:

Wykonanie tych lodów jest bajecznie łatwe. Przygotuj foremkę do mrożenia lodów o pojemności 1 l.

Mleko skondensowane oraz śmietankę umieść w misie miksera i zmiksuj na wysokich obrotów do momentu aż masa podwoi swoją objętość.

Gdy masa będzie ubita dodaj do niech kakao, wymieszaj ręczną trzepaczką oraz pokruszone na niewielkie kawałki ciasteczka brownie.

Przemieszaj masę łyżką, a następnie przełóż ją do pojemnika. Pojemnik przykryj pokrywką i wstaw do zamrażarki na co najmniej 4 godziny. Lody nie wymagają mieszania, po 4 godzinach są gotowe do użycia ale wciąż plastyczne.

Podawaj w wafelku lub bez :).


Tagi:

lody deser