Sposób przygotowania:
Domowe lody z kakao
Białka i żółtka umieścić w oddzielnych miseczkach. Do żółtek dodać 4 łyżki pudru i utrzeć je do białości. Kolejno wsypać kakao i dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywną pianę i powoli przełożyć do masy z żółtek. 100 ml chłodnej kremówki połączyć z 1 łyżką cukru pudru i z cukrem waniliowym.
Rozmieszać z resztą śmietanki i dodać do masy jajecznej.
Lody przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki na minimum 3 godziny.
Białka ubić na sztywną pianę i powoli przełożyć do masy z żółtek. 100 ml chłodnej kremówki połączyć z 1 łyżką cukru pudru i z cukrem waniliowym.
Rozmieszać z resztą śmietanki i dodać do masy jajecznej.
Lody przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki na minimum 3 godziny.