Sposób przygotowania:
Ciasto jogurtowe z czekoladą i wiśniamiWiśnie:
Wiśnie należy odsączyć z syropu, a następnie dokładnie obtoczyć w mące ziemniaczanej.
Ciasto:
Białka ubić na sztywną pianę - pod koniec dodając cukier.
Ciągle mieszając - dodawać po 1 żółtku i na zmianę olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i jogurt.
Na samym końcu masę połączyć z aromatem i wmieszać posiekaną czekoladę.
Przed pieczeniem:
Dno blaszki wysłać papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą.
Formę wypełnić ciastem, a na wierzchu ułożyć wiśnie.
Pieczenie:
Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni - do tzw. "suchego patyczka".
Ciepłe posypać cukrem pudrem.
gusia1000
SylaUla
CORAL
Di bloguje
CORAL napisał(a):