Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Lody z malinami i masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 210
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lody z malinami i masłem orzechowym to może nietuzinkowe połączenie, ale zapewniam, że bardzo pyszne! Dodatkowo są bardzo proste w przygotowaniu. Ich delikatny orzechowy posmak doskonale komponuje się z lekko kwaskowatymi malinami.

Lody z malinami i masłem orzechowym

Składniki:

Lody z malinami i masłem orzechowym

 

  • 250 ml śmietanki kremówki 30-36%
  • 2 łyżki masła orzechowego (płaskie)
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 garście malin + kilka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Lody z malinami i masłem orzechowym

Przygotowanie:

Lody z malinami i masłem orzechowym
Lody można posłodzić według własnego smaku.

Schłodzoną kremówkę z cukrem pudrem ubić na sztywno i następnie ostrożnie wymieszać z miękkim masłem orzechowym oraz kawałkami malin.
Masę lodową przełożyć do pojemnika (*wystarczy pudełko o pojemności 500 ml), a na jej wierzchu umieścić kilka dodatkowych malin.

Chłodzenie:

Lody z malinami i masłem orzechowym
Lody przed podaniem warto wcześniej wyjąć z zamrażarki.

Pudełko z masą lodową zamknąć i wstawić do zamrażarki.
Lody chłodzić do uzyskania odpowiedniej konsystencji, a przed podaniem warto, aby postały kilka minut w temperaturze pokojowej.