arek-1990-91

arek-1990-91

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Łosoś w sosie cytrynowo-koprowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo smaczna polecam !!!!!

Łosoś w sosie cytrynowo-koprowym

Składniki:

Łosoś w sosie cytrynowo-koprowym

 

  • 25 dag wędzonego lub marynowanego łososia w plasterkach
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 3 żółtka
  • sok z 2 cytryn
  • 2 łyżka oleju
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek koperku
  • sól i biały pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Łosoś w sosie cytrynowo-koprowym
Żółtka wymieszać z musztardą, sokiem z cytrynowym i pieprzem. Powoli dolewać olej i ubijać sos mikserem. Ewentualnie doprawić solą. Koperek dość grubo posiekać. Łososia rozłożyć na 4 talerzyki, polać sosem i posypać koperkiem.
Uwaga! Zamiast łososia wędzonego można wziąć delikatniejszego w smaku łososia marynowanego.
Czas wykonania: 15 min